Cloud Nine ligger lite avsides, i ena hörnet av Norra Bantorget. Restaurangen är inredd som en fransk bistro, med snygg inredning och schysst bakgrundsmusik. Maten som serveras är fransk-kolonial och det är ett grepp som jag gillar. Frankrike har ju haft kolonier lite varstans så man kan hitta både maträtter med inspiration från Nordafrika och Karibien.
Jag gillar verkligen fransk mat och två av mina favoriträtter, Moules Frites och Boeuf Bourguignon, serveras på Cloud Nine. Vid det första besöket på restaurangen valde jag att testa Moules som serverades på sedvanligt sätt i en stor gryta, med pommes frites och hemgjord majonäs på sidan. Man fick en riklig portion, gissar att det var ca ett kg, vilket är ganska normalt. Musslorna var kokta i vitt vin och grädde och smakade ljuvligt. Lina åt också Moules medan Lisa testade Vietnamese Baby Back Ribs med tempurafriterade grönsaker. Hon var också nöjd med sin mat.
Vid det andra besöket slog jag och Bella på stort och åt trerätters. Eller i alla fall en variant av trerätters, vi delade nämligen på förrätt och efterrätt. Till förrätt åt vi två sorters dumplings; ångade räkgyozas och friterade fläskwontons. Jag var mycket nöjd med förrätten, gillade framförallt wontonen medan Bella föredrog gyozan.
Till huvudrätt åt jag Boeuf Bourguignon gjord på oxkind och rökt sidfläsk. Den serverades med en god vitlökspotatispuré och syltad steklök. Bella åt Fish n' Chips de Saint-Martin med sötpotatis-frites och två sorters såser. Jag var jättenöjd med min Bouef, köttet var mört och smälte i munnen. Rödvinssmaken framträdde tydligt och fläsket var perfekt stekt. Precis som på Stockholms matvarufabrik tyckte jag tyvärr att löken var för syrlig.
Bella var inte alls lika nöjd med sin Fish n' Chips. Innan hon beställde frågade hon servitören om råd och han sa då att han skulle ha valt en annan rätt för att han tyckte att rätten var lite för mastig och att sötpotatisen inte riktigt gjorde sig som frites. Bellas utlåtande blev ungefär detsamma som servitörens, framförallt var hon missnöjd med sötpotatis-fritesen som var alldeles för mjuka. Fisken var dock god. Trots fisken var hennes rätt var helt enkelt något av en besvikelse och den kändes inte alls prisvärd (255:-).
Till efterrätt delade vi på Ananas Tarte Tartin med kokossorbet. Den var mycket god och kokossorbeten bröt av på ett bra sätt mot den söta ananasen.
Viktig information
Prisnivå: mellanklass
Priserna verkar ha gått upp mellan första och andra besöket, trots att det endast var några veckor mellan. De flesta huvudrätterna ligger mellan 2-300:-
Betyg: 5 liljor
Betyget är ett samlat betyg för två besök. Hade svårt att bestämma mig om jag skulle sätta en femma eller en sexa. Servicen på Cloud Nine är utan tvekan värd en sjua. Väldigt trevlig och kunnig personal som gör allt för att kunden ska bli nöjd. Maten är också bra. Det som drar ned betyget en aning är att jag tycker att vissa rätter inte är så prisvärda och att Fish n' Chipsen inte var så bra.
Adress:
Torsgatan 1, Lilla Bantorget, Stockholm
Det är möjligt att boka bord på internet.
Övrigt:
1) Väldigt bra service. Mer sånt! Fick bland annat god hjälp att hitta rätt dryck.
2) Tre sorters gott hembakat bröd.
3) Ovanligt bra utbud för den som inte äter kött, men fisk. Det fanns två vegetariska alternativ (och det var inte fyllda paprikor och wokade grönsaker) och tre fiskrätter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar