Den italienska restaurangen Da Mario är ett fynd som ligger undangömt vid Fridhemsplan. Jag har varit här ett antal gånger och aldrig blivit besviken. Inredningen är rustik, nästan lite väl rustik för min smak, med rödvitrutiga dukar, rejäla trämöbler och tända ljus. Jag har provat lite olika rätter på Da Mario, bland annat deras fisk- och skaldjursgryta och Carbonara.
Restaurangen är nästan tom när vi kommer denna måndagskväll. Jag känner mig inte så hungrig, så jag väljer att äta två förrätter istället för en huvudrätt: skaldjursrisotto och carpaccio. Egentligen finns inte skaldjursrisotton på den vanliga menyn utan endast som förrätt på Da Marios skaldjursmeny, men den trevliga servitrisen säger att det självklart går att beställa den som en separat förrätt. Mitt sällskap Bella beställer en Frutti di Mare gjord på färsk linguinipasta med musslor, pilgrimsmusslor, scampi och calamari.
Maten är mycket god. Risotton är krämig och skaldjuren är perfekt tillagade. Och trots att det bara är en förrätt så är det en relativt stor portion. Carpaccion är också rikligt tilltagen och hade räckt som förrätt till två personer. Det var kanske aningen mycket citron. Bella är väldigt nöjd med sin mat och tycker att skaldjuren är värda sju liljor.
Sammantaget så rekommenderar jag verkligen Da Mario för en god och vällagad italiensk middag. Det är prisvärt och man går därifrån mätt och belåten.
Viktig information
Prisklass: Mellanklass
Pasta och risotto 140-165:-. Andra huvudrätter 170-250:-
Betyg: 5 liljor
Adress:
Hantverkargatan 86, Fridhemsplan, Stockholm
08-650 21 12
http://www.damario.se
Det är möjligt att boka bord på internet.
Övrigt
1) Rolig personal som gärna svarar på frågor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar