tisdag 14 september 2010

Stockholms Matvarufabrik


Stockholms Matvarufabrik ligger på Norrmalm i Stockholm. Lördagens middagsbesök var mitt andra besök på restaurangen. Mitt förra besök var hösten 2008 och den gången var jag mycket nöjd. Faktum är att jag var lyrisk den gången. Jag hade därför höga förväntningar i lördags.  

Middagen började bra, vi fick direkt bra kontakt med servitören. Han svarade glatt och kunnigt på alla våra frågor och gav vinrekommendationer. Vi valde att hoppa över förrätt då vi fortfarande var mätta från lunchen på Vapiano. Som huvudrätt beställde jag Boeuf Bourguignon. Efter vi beställt vår mat fick vi in en liten aptitretare, en grön ärtmousse som smakade ljuvligt.  

Matvarufabrikens Bouef Bourguignon var gjord på oxkind, fläsk, Karl-Johansvamp och en syrad lök. Till detta serverades en potatispuré som var smaksatt med vitlök. Tyvärr var Boeuf Bourguignonen en besvikelse. Oxkinden var mycket mör, men man kände knappt smaken av rödvinet i grytan. Den syrade löken var alldeles för syrlig för min smak och svampen var ganska smaklös. Fläsket däremot var mycket gott, lagom salt och perfekt konsistens. Sammantaget var grytan helt ok, men inte mer än så.  

Liza åt i vanlig ordning råbiff. Den serverades på klassiskt svensk vis med kapris, rödlök, dijonsenap och rödbetor. Hon var inte alls nöjd. Det främsta skälet till hennes missnöje var att köttet inte var ordentligt malt och detta är självfallet ett stort no-no. Tillbehören var också snålt tilltagna. Hon var dock positiv till dijonsenapskrämen som ersatte den traditionella rena dijonsenapen.

Jenny var nöjd med sin vegetariska matveterisotto med rostade rotfrukter och parmesan. Hon tyckte dock att det var lite för mycket majrova i risotton och att det hade kunnat vara större variation på rotfrukterna. 

Lina och Sussie valde att äta fisk och de var båda två mycket nöjda med sin mat. Sussie åt en lättrimmad röding med bland annat fänkål, dragonkräm och en rökt potatispuré. Lina åt en helgeflundra med matveterisotto och rödvinssky.

Viktig information
Prisnivå: mellanklass
Våra huvudrätter kostade mellan 165:- (den vegetariska matveterisotton) och 285:- (helgeflundran).

Betyg: 4 liljor
Jag var lite besviken denna gång, men de som åt fisk var väldigt nöjda.
Vi testade varken förrätt eller dessert.

Adress:
Idungatan 12, Norrmalm, Stockholm


Det är möjligt att boka bord på internet.

Övrigt

1) Brödet serverades i papperspåse, precis som på Le Rouge. Det är kanske det som gäller nu. Brödet var för övrigt endast ok. Det serverades med rapsolja.

2) Fyra av oss drack fördrinkar. Jag drack en hallondrink som var god och både Liza och Sussie var nöjda med sina drinkar (alkoholfri hallondrink och Dry Martini). Linas Margarita var ok, men inte mer. 

3) Jag älskar restauranger som bjuder på aptitretare! Det ger verkligen pluspoäng på serviceskalan. 

4) Jag tog tyvärr inga foton. Ska försöka skärpa mig till nästa gång. Tycker dock att det är svårt att ta bra fotografier med mobilen, då jag inte har någon blixt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar