lördag 25 juni 2011

Sjökrogen

Det här inlägget är också publicerat på Mat & Vänners hemsida.

Sjökrogen har ett fantastiskt läge, precis vid Ulvsundasjön, mellan Huvudsta Gård och Karlbergs slott. Det är endast några minuters promenad från T-banestationen Västra Skogen. Jag cyklar då och då förbi Sjökrogen på kvällen och det ser ofta ut att vara fullt på uteserveringen.

Det är lite blåsigt den här måndagskvällen då vi kommer till Sjökrogen. Vi bestämmer oss ändå för att sätta oss på uteserveringen och får direkt ett bord. Vi får också relativt snabbt beställa mat och jag beställer Moules Marinière med klyftpotatis och aioli. Mitt sällskap Erik beställer Rödbetsrisotto.

Jag har inte alltför höga förväntningar på maten, men blir positivt överraskad. Buljongen är välbalanserad och man känner smaken av både vitt vin och vitlök. Musslorna är normalstora och har bra tuggmotstånd. Klyftpotatisen är ok, men aiolin smakar tyvärr mest olja. Eriks rödbetsrisotto ser inte så aptitlig ut när den kommer in. Den ser ut som rödfärgad gröt och serveras i en djup tallrik. Tallriken är dessutom lite kantstött. Smaken är det dock inget fel på, risotton är vällagad och Erik är nöjd med sin mat.

Ingen av oss är speciellt sugen på efterrätt så vi beställer in tre chokladtryfflar att dela på. Erik beställer även in ett portvin, Quinta Do Pego Late Bottle Vintage, till chokladen, men det visar sig att någon har ställt in vinet i kylen så det är inte rätt temperatur. Han får istället ett Moscatel-vin som heter Viña Santa Rita. Tryfflarna är goda, men vinet passar inte så bra till chokladen. Tror att portvinet skulle gjort sig betydligt bättre.


Viktig information

Prisklass: Mellanklass (Huvudrätt 175-345:-, endast en rätt över 300:-)

Betyg: 4 liljor

Adress: Pampas Marina, Karlbergs Strand 4, Solna
Tel: 08- 587 557 80
http://www.sjokrogen.com

Bord bokas lättast per telefon.


Övrigt

1) Superbra läge vid Ulvsundasjön (Mälaren) och trevlig uteservering som delvis har tak. Brukar vara rätt fullt på helgerna.

2) Servicen var ok, men inte mer. Många av de som jobbar där är unga och verkar oerfarna. Det skulle kanske vara värt att satsa på lite fler erfarna servitiser på kvällstid.

3) Ett plus för att det finns en vegetarisk rätt på menyn. De senaste två restaurangerna som jag har ätit på har inte ens haft det. Egentligen tycker jag att en restaurang med hyftsat omfattande meny borde ha minst två vegetariska alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar